Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.04

Apám náci volt…

 

Werner egy volt SS tiszt fia. Édesapja az Einsatzgruppéban szolgált vezető beosztásban. A Halálosztag néven elhíresült SS alakulat rengeteg zsidó kivégzéséért volt felelős a II. világháború során.

Simon Wiesenthal, a híres nácivadász, az elsők között fogta el Werner édesapját.

Werner a háború után született. Akkor, amikor apja a börtönben töltötte büntetését.

Szélsőségesen antiszemita környezetben nőtt fel, ahol Istennek sem volt helye. Édesapja istentagadónak és zsidógyűlölőnek nevelte, számára normális volt a zsidókat szidalmazni. Ez súlyos hatással volt életére: rettenetes érzelmi és szellemi nyomástól szenvedett. Ám mára már ez nem meglepő Werner számára. Mózes I. könyvéből (Börésit 12:3) idézett nekünk: „És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt.”

 

 

Egy éjjel azonban Werner őszinte imában fordult az Úrhoz, aki felfedte előtte Jesua messiási mivoltát és megbocsájtásának erejét. Ettől a ponttól kezdve minden megváltozott az életében. Ráébredt, hogy a Biblia zsidó könyv, az apostolok is zsidók voltak. Megértette, hogy Mária – eredeti nevén Miriam-, Jézus anyja is zsidó volt. Hirtelen világossá vált számára, hogy Ábrahám, Izsák és Jákób Istene a világmindenség Teremtője – nincs másik Isten. Sőt, maga Jesua, a világ valamennyi népének Megváltója is zsidó!

jesus-holy-spirit-2312.jpg

Kőszíve hússzívvé vált:a zsidó néppel és Izraellel szemben táplált gyűlölete hirtelen megszűnt,sőt szeretetre változott!  

Sajnos családja nem támogatta őt a döntésében, és nem sokkal később el kellett hagynia Ausztriát. Angliában telepedett le, ahol már 40 éve él.

Ma Werner a világot járja, és hirdeti az örömhírt: mindenki megbocsájtást és új életet nyerhet Jesuában, még egy náci fia is. Ahogy Werner mondta:

„Ha Jesua nem a világ megmentője, akkor engem biztosan nem tudott volna megmenteni. Zsidó emberek sokszor mondják: ’Nem hihetek Jézusban, mert zsidó vagyok.’ Én pedig sokáig így érveltem: ’Nem hihetek Jézusban, mert ő zsidó!’ Ám Jézus reményt és jövőt ad,kigyógyít minket minden fájdalmunkból. Hívd be Őt a szívedbe és megtalálod az Ő békéjét, igazságát és szeretetét!”

A találkozónk végén Werner felajánlotta bocsánatkérését minden jelenlevő zsidó embernek. Hívására sokan mentek Werner elé, aki az ároni áldást helyezte rájuk héber nyelven, majd egyenként megölelve őket őszinte bocsánatot kért a családja tetteiért. Megindító pillanat volt ez: gyönyörű fényben mutatkozott meg előttünk a mindenség Istenének természete: a megbocsájtó és szerető Istené, Aki mindenkit képes visszafogadni magához, még a legelveszettebbeket is.

 

Zsidók Jézusért / S.A.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.