Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.06.09

Izrael feltámadása

Izrael feltámadásaPál apostol rómaiakhoz írt levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy Izraelt nem vetette el Isten véglegesen, hanem annak fontos szerepe lesz az utolsó időkben. A második világháború mélységes völgye után nagy kérdés volt, hogy lesz-e újra egységes zsidó nép saját hazával. A túlélők többsége számára azonban ez nem volt kérdés, hanem új úti céljuknak, hazájuknak Palesztinát, a későbbi Izraelt jelölték ki. Így vette kezdetét a feltámadás első, fizikai szakasza, amely a próféta előrejelzése szerint a szellemi feltámadásba fog átlépni a Messiás földi megjelenésével. Erre a mennyei látogatásra való felkészülés a legfontosabb minden ember számára.

     
   
 Az ószövetségi próféciák, bár több ezer évvel ezelőtt keletkeztek, az Újszövetség ideje alatt teljesednek be. Ezért a keresztényeknek nem szabad kizárniuk azokat az életükből, ahogy az Ezékiel próféta könyvének 37. részében leírtakat – Izrael feltámasztását – sem. A helyreállást itt két szakasz jelöli, először atyáik földjére tér vissza a zsidó nép, majd következik a szellemi helyreállítás, ugyanúgy, mint ahogy azt az egyiptomi, illetve babiloni fogságból való szabadulás után láthattuk.

 

Az utolsó időkben is megfigyelhető lesz ez a két fázis, ami már meg is kezdődött Izrael földjének, az Erec termőerejének megújulásával.

Izrael ellenségei részéről ez olyan irigységet vált ki, ami miatt megreked a fizikai helyreállás, kibontakozik egy világméretű konfliktus, ami a legnagyobb völgybe viszi be Izraelt, ahol aztán megtörténhet a szellemi helyreállás is. Ennek legfőbb akadályozója a Pál apostol által előre jelzett Bűn Embere, a Veszedelem Fia lesz, aki békét és biztonságot ígér Izraelnek, célja a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás teljes kiiktatása, ami azzal fog tetőzni, hogy magát kiáltja ki Messiásnak.

 

Ekkor kezdődik majd el Izrael futása a pusztába, egyben szellemi helyreállítása.

 

___A Bibliai előrejelzések tükrében a keresztényeknek új módon kell megközelíteniük a próféciákat, hogy a tradicionális antiszemitizmust felszámolják.___

 

 

 

 


Kép

 

 

 

 

 

Nazareth

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 Genezareth

 

Kép

 

 

 

 

 

 

Ékeskapu

 

 


(A Vidám vasárnap 2005. április 17-i és 24-i adásának rövid tartalmi kivonata)