Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.09.17

Izrael veszélyben

Törökország nem hagy fel tervével, hogy erőszak alkalmazása árán is támogassa az amúgy segélyszállítmányokra nem szoruló Gázai övezetet.
Erdogan miniszterelnök személyesen követel Izraeltől bocsánatkérést a 2010.májusi "segélyflotta" történései miatt. Izrael azonban erre természetesen nem hajlandó.


Erdogan így elrendelte, hogy a soron következő, Gázába irányoló szállítmányokat több török hadihajó (!) is kísérje. Nem kívánják ugyanis a békés megoldást, amely szerint egy izraeli kikötőben a szállítmányok átvizsgálása után Izrael kamionokkal szállítaná a Gázai övezetbe szánt küldeményeket. Törökország ezzel semmibe veszi az izraeli határokat és figyelmen kívül hagyja az 1948 óta újra alakult Izraelt mint államot.

 

Úgy tűnik, Izrael ellenes törekvéseiben Törökország szövetségeseire is talál az "arab tavasz" során történt változások után.
Erdogan elsőként Egyiptomba látogatott el, ahol az új vezetés igyekszik figyelmen kívül hagyni az 1975 óta érvényben lévő béke-megállapodásokat. Ezt jól jelképezi a csőcselék lázongása és támadása az izraeli nagykövetség ellen Kairóban. Benjamin Netanjahu elrendelte a követség minden dolgozójának evakuálását - egy kivétellel. Ezt egyébként az Ammanban található követség dolgozóinak esetében is meg kellett tennie, mert Jordániában hasonlóképpen rohanták le az izraeli nagykövetség épületét, veszélyeztetve ezzel minden diplomata életét.
Sem Egyiptom, sem Jordánia nem intézkedet hatékonyan az Izrael állam nagykövetségein dolgozó diplomaták védelmével kapcsolatban.
Az ironikus a történésekben az, hogy a lázongások követeltek emberéletet: a támadó tömegből három lázadó meghalt.

 

Obama azóta telefonon tartja a kapcsolatot Benjamin Netanjahuval, s igyekszik rászolgálni a megválasztásakor kapott Nobel-díjra is: felszólította Erdogant, hogy rendezze békésen Izraellel való problémáit, s ezügyben a napokban személyesen is találkozni fognak.

Netanjahu ismét New Yorkba látogat, hogy tárgyaljon az amerikai elnökkel.

 

Nagy várakozással tekinthetünk tehát az Obama-Erdogan találkozóra, amelyen eldőlhet akár az egész világ sorsa is...

erdo-obama.jpg


 

 

 

 

A keresztény világ felelőssége nem több és nem is kevesebb:

egy újabb holokauszt megakadályozása.

 

-

 

 Jel 16,13 - "És láttam, hogy a sárkány szájából, a fenevad szájából és a hamis próféta szájából három tisztátalan lélek jön ki: olyanok voltak, mint a békák..."
 
Jel 19,20 - "...de foglyul esett a fenevad és vele együtt a hamis próféta, aki a csodákat tette az ő nevében, amelyekkel megtévesztette azokat, akik a fenevad bélyegét magukra vették, és imádták az ő képmását: élve vettetett mind a kettő a kénnel égő tűz tavába."
 
Jel 20,10 - "Az ördög pedig, aki megtévesztette őket, a tüzes és kénes tóba vettetett, ahol a fenevad és a hamis próféta is van, és gyötrődnek éjjel és nappal örökkön-örökké."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete HOLOKAUSZT