Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.02.08

Izrael az üdvtörténeti korszak fináléjában

"Azt kérdem tehát: elvetette Isten az ő népét? Szó sincs róla!...

Az Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott...

Viszont az ő elesésük által jutott el az üdvösség a nemzetekhez,

hogy Isten féltékennyé tegye őket.

Ha pedig az ő elesésük a világ gazdagságává lett,

veszteségük pedig a nemzetek gazdagságává,

akkor mennyivel inkább az lesz, ha teljes számban megtérnek."

            /Pál apostolnak A rómaiakhoz írt leveléből, 11. rész/

 

Üdvtörténti  jelentőségű  döntést hozott újévi ajándékként az Oktatási Minisztérium Izraelben ! A hír szenzációs és új reményt kelt azok szívében, akik várják világkorszakunk lezárását, azaz a Bibliában megírt próféciák beteljesedését és Jézus Krisztus mint Úr visszatérését.

 

Jövő évtől, vagyis a 2011/12-es tanévtől kezdődően az állami középiskolákban érettségi tantárggyá lépett elő az Újszövetség ! Nem tévedés és nem nyomdahiba: az evangéliumokat hivatalosan oktatják; Jézus Krisztus életét tanulmányozzák a 12. osztályosok, s jövő évtől érettségizni is tudnak belőle.

 

Megtörni, de legalábbis gyengülni látszik a vallásos lobbi ereje, amióta a Netanjahu-féle Likud párt irányítja az országban az eseményeket. Az Oktatási Minisztérium élére is a Likud egyik radikális tagja került: Gideon Moshe Sa'ar.

Kép

Az 1966-ban született Sa'ar nevéhez méltóan ("sa'ar" héberül vihart jelent) bizony nagy viharokat kavart döntésével a bigott vallásos berkeken belül és remélhetőleg megtartja eme jó szokását a jövőben is.

 

 

A nemzetekben élő keresztények, akik minden évben jelenlétükkel támogatják Izraelt, személyesen is tapasztalhatták az elmúlt év őszén megrendezett jeruzsálemi sátoros ünnepeken a kormány viszonyulását a világ kereszténysége felé.

 

Benjamin Netanjahu személyesen szólalt fel a több ezres tömeg előtt - ugyanazon az ünnepen, ahol Reinhard Bonnke és sok-sok izraeli, valamint nemzetekbeli pásztor is prédikált.

Kép

Netanjahu, akit az izraeliek többsége egyszerűen Bibinek hív - Izraelben nem tiszteletlenség valakit csak a becenevén vagy csak a családnevén hívni -, megköszönte a világ kereszténységének, hogy kétség nélkül és határozottan támogatja évek óta Izraelt.

A következőket mondta:

 

 

"Jó estét, Isten hozott Titeket Jeruzsálemben!

Isten hozott Izrael állam és a zsidó nép örök és oszthatatlan fővárosában !

Szívből köszönöm, hogy Ti itt mindannyian 30 éve rendíthetetlenül Izrael mellett álltok.

Három évtizeddel ezelőtt, amikor néhány ország úgy döntött, hogy követségét kiköltözteti Jeruzsálemből, Ti úgy döntöttetek, hogy Jeruzsálembe jöttök. Először néhány százan jöttetek, ma már ezrével. Minden egyes évben több száz nemzetből jöttök ide, hogy Jeruzsálem utcáin felvonuljatok; ezzel emlékeztettek minket, izraelieket arra, hogy nem vagyunk egyedül.

Arra emlékeztettek, hogy szerte a világon vannak emberek, akik elismerik, hogy Cionba való visszatérésünk hazatérés. Ez az ország a hazánk. Ugyanaz az ország, amelyben a zsidó patriarkák imádkoztak, amelyben prófétáink prédikáltak és amelyben királyaink uralkodtak.

 

Ez ugyanaz az ország, amelyből 2000 évvel ezelőtt a világbéke és a szeretet követei indultak el, s amely az egész világra kiterjedt.

...

Országom és népem nevében mondok Nektek köszönetet. Köszönöm a morális tisztaságotokat. Köszönöm a szolidaritásotokat. Köszönöm, hogy egy - és az egyetlen - zsidó államot támogatjátok.

Köszönöm."

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forradalmian új intézkedése a jelenlegi kormánynak az is, hogy a Knesszeten belül létrehoztak egy keresztény szekciót, amely többek között arra hivatott, hogy a nemzetekben élő, izraelt támogató keresztény közösségekkel kapcsolatot tartson fenn. Küldöttségük többek között már Magyarországon is járt.

 

Frissítés: az új kormánykoalíció miatt megszűnt az Újszövetség felé való nyitás ezen módja.

Nyíltak újak, mások, amelyek az ellenséges, vallásos lobbi ellenére is életképesek maradnak.

 

 

A mappában található képek előnézete Isten, angyalok, emberek