Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.18

Forr a levegő az izraeli vallásos körökben

Egyre szorul a hurok, amely tavaly április óta a Legfelsőbb Bíróság döntése nyomán került az ultraortodox vallásosok nyakába.
A bíróság ugyanis eltörölte a vallásos réteg katonaságtól való mentességét, mert a törvényt alkotmányellenesnek ítélte.

haszid_zsidc3b3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A vallásos pártok még reménykedhettek a legutóbbi választásokig, azonban - véletlen volna? - az új izraeli kormányban több évtizede először nem vesznek részt ultraortodox vallásos pártok, ami lehetővé teszi mind a vallásos túlzások elleni küzdelmet, mind a hadkötelezettség kiterjesztését az ultraortodox fiatalokra.

Jákov Peeri, a Sin Bét egykori főnökének, jelenlegi tudományügyi miniszternek az irányításával alakult új miniszteri bizottság áprilisban megkezdte a zsidó lakosság általános és teljes körű katonai szolgálatáról szóló törvény előkészítését, amelyet ígéretük szerint két hónapon belül megszavaztatnak a Kneszettel.


Az ultraortodox közösségnek "részt kell vennie az állam védelmében, vagy katonai vagy polgári szolgálat keretében", mondta Peeri. "Ezt követően a munkaerőpiacra is bejuthatnak" - tette hozzá.

A vallásos iskolákban elszeparáltan tanuló fiatalok többsége megszeppenve figyeli, hogy mozdul el az eddig mozdíthatatlannak vélt lepel a zárt közösségek felől, rászorítva ezzel őket egy teljesen új, friss, életképes életformára, ahol mindenki dolgozik és véd.

A bibliai próféciák beteljesedése jól látható a folyamatban. Kétségtelenül párhuzam látható a világi-politikai események és a vallásos zsidó körökben történő tömeges megtérések között.

 2Kor 3,16 - De ha majd megtérnek az Úrhoz, elvétetik a lepel.

 

http://szentiras.hu/UF/2Kor3#16

 

A mappában található képek előnézete Izrael