Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.07.30

Erős szövetséget köt sokakkal egy hétre...


2010. június 29.
A spanyol külügyminiszter felajánlja Izraelnek a gázai övezet európai uniós felügyeletét.

2010. június 30.
Az Arab Liga Kairóban tárgyal és szorgalmazza az izraeli-palesztin tárgyalásokat.

Gázából két rakétát lőnek ki izraeli, sűrűn lakott területre, Askelón városra. Személyi sérülés csodával határos módon nem történik.

Az ENSZ keményen megbírálta Izraelt az emberi jogok megsértése miatt és felszólította a gyilkosságok befejezésére. A Bizottság elutasította azt az izraeli védekezést, hogy fegyveres konfliktus során betarthatatlan az emberi jogi konvenció.

                    --------------------


Minden jel arra mutat, hogy a brit-francia kezdeményezésre beindult EU-bábáskodás, amely a gázai övezetben volna hivatott békét teremteni, nem csak pillanatnyi fellángolás. Az események tovább folynak a színfalak mögött is és úgy tűnik, komolyra fordultak a "megoldásra" való törekvések. A gordiuszi csomó feloldása azonban nem egyszerű dolog, tekintettel arra, hogy az érdekek ütközése háborús területeken minden nap éles vitákat vált ki és emberéleteket is követel.

Spanyolország külügyminisztere kapta azt a feladatot, hogy Jeruzsálemben közölje a zsidó állam vezetőivel: az Európai Unió kész gondoskodni a gázai övezet infrastruktúrájáról, amennyiben Izrael hajlandó lenne végleg elhatárolni magát a területtől.

Ez azt jelentené, hogy Izraelnek nem kellene a továbbiakban  Gáza víz- és villamos energia ellátását biztosítania, amely nagy terhet venne le az állam válláról.

Az EU-külügyminiszterek szeptemberben érkeznek Lieberman, izraeli külügyminiszter meghívására Izraelbe, hogy személyesen is feltérképezzék Gáza helyzetét. Ilyen nagy mértékű lépés az övezettel kapcsolatban még nem történt. Minden bizonnyal a május 31-i "flottilla-incidens" indította el a lavinát, amely egyértelműen Törökországnak és Erdogannak köszönhető, aki a választások előtt így kívánt a figyelem középpontjában maradni.

Lieberman és Moratinos külügyminiszterek a tárgyalás után sajtókonferenciát tartottak, amelyen Lieberman bejelentette: amennyiben szeptemberben sikerül kibogozni az EU segítségével a Gáza-problémát, Izrael nem hosszabbítja meg a szeptember 26-ig fennálló építkezési tilalmat Jeruzsálem keleti részében.

Úgy tűnik tehát, megoldódni látszik a közel-keleti tűzfészek gondja, s mindenki majdan mehet a maga útján tovább békében. Hogy valóban így lesz-e, kétséges, ugyanis Gázában a Hamasz terrorszervezet sakkban tartja egyelőre a békére vágyó palesztinokat is.

Ami  a korszakzárás szempontjából lényeges viszont, az a Dániel könyvében található, a 9,27-ben:

"Erős szövetséget köt sokakkal egy hétre, de a hét közepén véget vet a véres- és az ételáldozatnak. A templom szegélyére odakerül az iszonyatos bálvány, míg csak rá nem szakad a pusztítóra a végleges megsemmisülés."

Érdemes még figyelni a harmadik templom körüli eseményekre is, amelyek szintén a világkorszak lezárásának végső akkordjaihoz tartoznak.

Egy korszak hamarosan véget ér...

 

 

www.youtube.com/watch?v=VXHoOkhpfD4

 

 

 

(2010.08.17.
Izraeli harci repülőgépek csapást mértek az esti órákban a Gázai övezetre, ahonnan palesztin támadók aknavetővel izraeli területre átlőve megsebesítettek két katonát. A gépek egy nyílt területet bombáztak, ahonnan palesztin fegyveresek rakétákat szoktak kilőni Izraelre, az övezet déli határán pedig csempész-alagutakat támadtak.Az iszlám dzsihád egy tagja, Dragma Bassam meghalt. Ő volt a vezetője az egyik márciusi támadásnak, amelyben két izraeli katona vesztette életét.
Izraeli katonai adatok szerint az év eleje óta legkevesebb 115, a Gázai övezetből indított aknagránát és rakéta csapódott be izraeli területen.)


   
2011. februári folytatás:

 

 

   www.apokalipszis.eoldal.hu/cikkek/a--profeciak--a--szemunk--lattara--teljesednek--be/-__eros-szovetseget-kot-sokakkal-egy-hetre_____.html

 

 

 

 

 

  

A mappában található képek előnézete Gázai körkép