Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.03.28

"Global March" Jeruzsálembe

 

Azt mérlegelik a szervezők,  vajon elfoglalhatják-e Izrael örök fővárosát mácius 30-án. A facebookon eddig tízezren követik őket...


Izrael figyelmeztet: a március 30-ra szervezett Globális menet Jeruzsálembe nevű mozgalom célja és úticélja is illegális, s ha valaki eközben az államhatárokat sérti, megfelelő intézkedéseket foganasítanak ellene.

A felvonulás résztvevőit Izrael ellenes szervezetek és pártok toborozzák azzal a céllal, hogy az izraeli határokon átlépve ellapjék Jeruzsálem utcáit.

Politikai források tájékoztattak arról, hogy Izrael kormánya a környező arab országok - úgymint Libanon, Szíria, Egyiptom, Jordánia - , de a gázai övezetben hatalmon lévő Hamasz és a Ciszjordániában közigazgató palesztin hatóságok számára is diplomatikusan figyelmeztető körlevelet küldött, amelyben arra kéri őket, akadályozzák meg a felvonulások alatti esetleges zavargásokat.

Az izraeli katonai szervezetek azonban már felkészültek egy esetleges akcióra is, amennyiben szembe kellene nézniük a határok felé hömpölygő, tüntető tömegekkel.

A tervezetet március 25-én, vasárnap terjesztették be a kormány elé.

Egyidőben a határok felé történő tömegáramlattal, a nagyvilág egyes országaiban az izraeli nagykövetségek előtt szerveznek tüntetéseket liberális és antiszemita szervezetek egyaránt, követelve Jeruzsálem "megszállásának" beszűntetését.

globalmenet.png

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik ázsiai karaván hat nappal ezelőtt lépte át az iráni határt. Teheránon áthaladva veszik az irányt a török határ felé, majd Bejrútba folytatják útjukat. Számuk ezidáig megduplázódott ugyan, de egyelőre százas nagyságrendben masíroznak. 15 ázsiai ország vesz részt a menetelésben.

 

nakba-marsch.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tavalyi, csőcselékszerű rohamban 13-an vesztették életüket az izraeli határoknál. A muszlim testvériség nevű szervezetek felhívására Izrael egyféleképpen reagál: jogunk és kötelességünk megvédenünk az országhatárokat és az állapolgárok biztonságát.Jonatan Kay  a National Postban a menetet nemes egyszerűséggel "a gyűlölködő tudatlanság parádéjának" nevezte.

 fullcomment.nationalpost.com/2012/03/28/jonathan-kay-on-the-global-march-to-jerusalem-hateful-ignorance-on-parade/

 

 

Az ilyesfajta zsidóellenes szerveződések egyébiránt előképei azoknak, amelyek sokkal nagyobb mértékben meg fognak valósulni Izrael ellen.

Még Jézus Krisztus, a Messiás Jézus ezer éves földi uralma után is lesznek, akik azt gondolják: bevehető a szent város. De tévednek.

Mit is mond nekünk erről Isten Beszéde? Olvassuk csak el figyelmesen:

"Amikor pedig eltelik az ezer esztendő, a Sátán elbocsáttatik börtönéből, és elmegy, hogy megtévessze a népeket a föld négy sarkán, Gógot és Magógot is; hogy összegyűjtse háborúra azokat, akiknek annyi a száma, mint a tenger fövenye. 
És felvonultak a fennsíkra, és bekerítették a szentek táborát és a szeretett várost, de tűz szállott alá az égből, és elpusztította őket. Az ördög pedig, aki megtévesztette őket, a tüzes és kénes tóba vettetett, ahol a fenevad és a hamis próféta is van, és gyötrődnek éjjel és nappal örökkön-örökké.
"
(Jelenések könyve 20,7-10.)

 

Ajánlott cikk:
Daniel Pipes : Az iszlám igény Jeruzsálemre
www.elzakolykei.eoldal.hu/cikkek/irasok-testverek-tollabol/daniel-pipes-_-az-iszlam-igeny-jeruzsalemre.html

 

A mappában található képek előnézete Jóel 4,2